A németek megszakítják az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ha a törökök visszaállítják a halálbüntetést

külföld
2016 július 18., 11:54
comments 261

A német kormány szóvivője hétfőn arra figyelmeztette a török vezetést, hogy ha a megbukott puccskísérlet utáni megtorlásokhoz visszaállítják a halálbüntetést, azzal búcsút mondhatnak az EU-tagságról szóló tárgyalásoknak.Angela Merkel és Recep Tayyip Erdogan a vasrói NATO-csúcson - Fotó: AFP/Rainer Jensen/dpaKorábban az osztrák és a luxemburgi külügyminiszterek is arra figyelmeztették a törököket, hogy nem hajthatnak végre olyan tisztogatási akciókat, amivel túllépnének a jogállami kereteken. Federica Mogherini az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pedig azt követelte, hogy védjék meg az országban az intézményeket.

Közben Törökországban már nyolcezernél tart a puccs miatt felfüggesztett rendőrök száma, és közel hatezer bírót és katonát tartóztattak le. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.