A palesztin-amerikai újságírónőnek egyszerre mondják a Trump-rajongók, hogy nincs keresnivalója ebben az országban és hogy egy gyönyörű nő

külföld
2016 július 18., 17:15
comments 91

A palesztin-amerikai Dena Takruri 2007 óta dolgozik újságíróként, jelenleg Al Jazeera Media alá tartozó AJ+ riportere és producere Kaliforniában. Ő is ott van most Clevelandben, ahol lassan kezdetét veszi a republikánusok jelölőgyűlése, ami egyben Donald Trump elnökjelöltté választása is lesz.

Dena Takruri
photo_camera Dena Takruri

A városban rengetegen vannak már most, mindenféle felvonulások is zajlanak, Takruri pedig Twitteren közvetíti, mi mindent tapasztal. Például azt, hogy hogyan akad össze jó pár Trump-támogató szellemi horizontjának két erős sarokpontja, a szexizmus és a rasszizmus.

A posztja szerint ugyanis vannak olyan Trump-támogatók, akiknek semmiféle gondot nem okoz, hogy egy levegővel közöljék vele, hogy mint muszlim amerikai, nincs helye az Egyesült Államokba, majd hozzátegyék, hogy egy gyönyörű nő.

link Forrás

Takruri azzal posztolta ki ezt a sztorit Facebook-oldalára, hogy akkor se tudna ilyesmit kitalálni, ha megpróbálná. Majd bevetette mellé a világ legjobb emotikonját is:  \_(ツ)_/

Írt amúgy Twitteren arról is, hogy a Trump-párti megmozdulás egyelőre meglehetősen apró, viszont a Trump ellenes tüntetéshez egyre többen érkeznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.