Csak hét részes lesz a Trónok harca következő évadja

FILM
2016 július 18., 17:53
comments 124

Az HBO megerősítette, hogy a jelenleg legnépszerűbb sorozatok közé tartozó, sárkányos-zombis-várkastélypornós Trónok harcának következő évadja a szokottnál később jön majd és rövidebb ideig is fog tartani.

A szokott áprilisi start helyett csak 2017 nyarán kapjuk majd meg az új részeket, és a szokott tíz helyett csak hét részt.

Kobal / The Picture Desk
photo_camera Kobal / The Picture Desk

A csúszásnak borzasztó prózai oka van: a mindig csak közelítő tél végül megérkezett a történet szerint, a következő évad már a dermesztő zombitél közepén fog játszódni és ezért a forgatási helyszíneken is be kell várni az igazi telet, hiszen CGI-téllel mégsem lehetne egy egész évadot összehozni. Ezért viszont nem lesznek kész tavaszra a részekkel, csak nyárra.

A rövidítésnek is van oka, a készítők maximum 15 részt látnak még bele a történetbe (aminek alapjául szolgáló könyvek még meg sem jelentek), és mivel nem akarták túlnyújtani a dolgot, végül ezt a 15 részt felezték meg. Ebből már lehet számítani arra is, hogy ha csak közben meg nem gondolják magukat, az utolsó évadban majd nyolc rész alatt dőlhet el, ki ülhet a vastrónra. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.