Isztambulban fejbe lőtték az egyik ellenzéki alpolgármestert

külföld
2016 július 18., 13:57
comments 48

Az NTV tájékoztatása szerint egy ismeretlen merénylő behatolt Cemil Candas, Sisli körzet egyik vezetőjének az irodájába, és több lövést adott le. A Telegraph szerint a politikust válságos állapotban szálították kórházba. A városrészt a legnagyobb török ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt (CHP) politikusai vezetik.

Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet közvetlenül kapcsolódik-e a múlt pénteki puccskísérlethez, amelyben a legfrissebb adatok szerint 294-en vesztették életüket, és több mint 1400-an sebesültek meg. Törökországban továbbra is rendkívüli a feszültség, de Ankara szerint a kormányzat teljes mértékben ura a helyzetnek. (Telegraph/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.