Itt az évszázad (eddigi) 50 legjobb animációs filmje

a hetedik művészet
2016 július 18., 20:36
comments 153

A Playlist szedte össze a kötelezően szubjektív és kötelezően rengeteg vitára okot adó listát. Nem is feltétlen a listára felkerültekkel van gond, de a sorrenden biztos mindenki tudna alakítani.

Amiért mégis úgy tűnt, hogy érdemes lehet ezt most linkelni, mert bár elég nagy animációs film-rajongó vagyok, de még a top10-be is tudott olyan mű bekerülni, amit nem láttam és a hátrébb sorolt filmek között is akad egy csomó ismeretlen, de ígéretes alkotás, hátha más is talál kimaradt kincseket.

A legjobb tízet amúgy egyértelműen Mijazaki Hajao uralja (megérdemelten), legutóbb bemutatott filmjét, a Szél támadot sorolták a tizedik helyre, míg első a Chihiro Szellemországban lett. A két japán alkotáson kívül persze amerikai dominancia van a top10-ben, A Hihetetlen család, az Agymanók, a Wes Anderson-féle A fantasztikus Róka úr is befért, de ott szerepel a 2008-as izraeli Libanoni keringő is.

Itt lehet végignézni a listát és örülni, dühöngeni, háborogni, okoskodni, azaz minden olyasmit csinálni, amit egy ilyen top50-es lista kötelezően kivált az emberből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.