Rogán egy hatmondatos újságcikk miatt nem ment el a szembesítésre Portik Tamással

POLITIKA
2016 július 18., 06:42
comments 160

„Régóta ismerem Rogán Antalt,”

állította Portik Tamás június tizenhetedikén a bíróságon, majd hozzátette, hogy a volt ötödik kerületi polgármesternek egyszer tízmillió forintot vitt egy belvárosi Fidesz-irodába, hogy olcsóbban jusson önkormányzati ingatlanokhoz. A bírósági meghallgatást,

Portik és Rogán szembesítését

Juhász Péter ügyvéde, Fazekas Tamás kezdeményezte abban a személyiségi jogi perben, amit Rogán azért kezdeményezett Juhász ellen, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte. A szembesítésre Rogán Antal nem ment el, amit

"halaszthatatlan külföldi elfoglaltsággal"

indokolt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda később azt a tájékoztatást adta, hogy a miniszter

"június 17-én hivatalos programon vesz részt Münchenben, melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival illetve interjút ad a Bild napilapnak".

A Népszabadság úgy tudja, hogy Rogán jogi képviselője a Fővárosi Törvényszéknek

valóban a Bild hat mondatból álló cikkét, és a miniszter müncheni beszállókártyáját

mutatta fel a távolmaradást igazolandó. Sőt, arra is hivatkoztak, hogy Rogánnak nem is kellett volna ott lennie a tárgyaláson, ez csak egy lehetőség volt számára. A lap úgy tudja, hogy Juhász ismét kezdeményezni fogja a szembesítést, csak Bérces Renáta bírón múlik majd, hogy ennek teret ad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.