Cselekvésre sarkalta az MLSZ-t az NB1 nevetséges nézőszáma

Nem, ez nem egy zártkapus edzés, a volt szövetségi kapitány, Pintér Attila a Mezőkövesd-Gyirmót NB1-es meccsen mutogat a töküres lelátó előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

16248. Ennyi nézője volt a magyar NB1 hétvégi nyitófordulójának, vagyis átlagban 2708-an látták a meccseket - alig harmadannyian, mint a magyar válogatott utolsó, gyászos emlékű vébészereplése után, amikor még 9500 volt az átlagnézőszám. Ennyien most egy meccsen se gyűltek össze, a legtöbben, 5642-en a Fradi-Haladást nézték meg az amúgy 23700 férőhelyes Groupama Arénában.

A siralmas helyzet cselekvésre ingerelte az MLSZ-t, ami most előállt a csodafegyverrel:

szurkolóiklub-programot indítanak!

Ebbe azok regisztrálhatnak, akiknek van szurkolói kártyájuk. A regisztráltak az NB1-es jegy- vagy bérletvásárlásaik arányában kaphatnak majd kedvezményeket a válogatott selejtezőire. "Ettől azt reméljük, hogy a válogatott iránti érdeklődés egy részét az NB1 irányába is aktiválhatjuk" - írta a szövetség a kluboknak elküldött dokumentumban. (Via MNO)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.