Jaj, de fura, hogy pont a választás évében lettek 1400-zal többen a bajaiak

POLITIKA
2016 július 19., 09:51
comments 253

Különös demográfiai jelenségre figyelt fel a Sikeres Bajáért Egyesület: városuk népessége hat éve folyamatosan fogyatkozik, de a folyamat 2014-ben

a legandás bajai választás évében váratlanul megfordult.

A választási statisztikák az országgyűlési és az önkormányzati választás közötti néhány hónapban 1400 fővel nőtt Baja népessége. Ez kimagaslóan jó adat amúgy, mert a statisztikai hivatal adatai szerint összességében a vidéki városok abban az évben átlagosan 3615 lakost vesztettek.

Sajnos az örvendetes népszaporulat gyorsan a visszájára fordult, 2015 január 1-én 1665 fővel csökkent a város népessége.

Ezek alapján Juhász Péter, az Együtt társelnöke választási csalásra gyanakszik - volt körzet, ahol 17 szavazaton múlt a Fidesz győzelme az önkormányzati választáson -, ezért most feljelentést tett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt