Jaj, de fura, hogy pont a választás évében lettek 1400-zal többen a bajaiak

POLITIKA
2016 július 19., 09:51
comments 251

Különös demográfiai jelenségre figyelt fel a Sikeres Bajáért Egyesület: városuk népessége hat éve folyamatosan fogyatkozik, de a folyamat 2014-ben

a legandás bajai választás évében váratlanul megfordult.

A választási statisztikák az országgyűlési és az önkormányzati választás közötti néhány hónapban 1400 fővel nőtt Baja népessége. Ez kimagaslóan jó adat amúgy, mert a statisztikai hivatal adatai szerint összességében a vidéki városok abban az évben átlagosan 3615 lakost vesztettek.

Sajnos az örvendetes népszaporulat gyorsan a visszájára fordult, 2015 január 1-én 1665 fővel csökkent a város népessége.

link Forrás

Ezek alapján Juhász Péter, az Együtt társelnöke választási csalásra gyanakszik - volt körzet, ahol 17 szavazaton múlt a Fidesz győzelme az önkormányzati választáson -, ezért most feljelentést tett.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.