Közel 100 elfogatóparancsot adtak ki a calabriai maffia tagjai ellen

2016 július 19., kedd 17:33
20

Csaknem száz elfogatóparancsot adott ki a calabriai maffia, a nemzetközi kokain-kereskedelem jelentős részét ellenőrző, Európa legerősebb maffiaszervezetének számító 'Ndrangheta feltételezett tagjai ellen az olasz hatóságok két nagyszabású akció után.

„A 'Ndrangheta egyik legfontosabb klánját fejeztük le ma”

– mondta a nyomozással megbízott Nicola Gratteri, a dél-olaszországi Catanzaro ügyésze az egyik hatósági művelet középpontjában álló Muto-klánra utalva.

Az elfogottak között van a maffiahálózatot vezető Francesco Muto, becenevén „a halak királya” és annak lánya és fia.

A rendőrség közölte, hogy a másik műveletben a 'Ndrangheta berkein belül működő két másik maffiacsalád tagjait fülelték le, és összesen kb. 40 millió euró értékben foglaltak le ingatlanokat, illetve zároltak bankszámlákat.

A Muto-klán ellen azután kezdődtek hatósági vizsgálatok, hogy 2010-ben Angelo Vassallót, egy helyi polgármestert meggyilkoltak. A nyomozással a rendőrségnek sikerült felgöngyölítenie, hogy a Nápolytól kb. 100 kilométerre délre fekvő Cetraro térségben működő klán hogyan vette át az ellenőrzést a kábítószer-csempészet, a halászat és a turizmus felett.

A ma nyilvánosságra hozott elfogatóparancsok – amik egy részét más bűncselekmények miatt már elfogott emberek ellen adták ki – zsarolásról, rablásról, drogkereskedelemről, bűnszervezet kiépítéséről és korrupcióról szólnak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt