Mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe

Budapest
2016 július 19., 12:12
comments 161

Vizsgálják a városligeti tó vizét, amelybe ismeretlen eredetű mérgező anyag került, közölte Balogh Eszter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság referense. A katasztrófavédelem munkatársai hétfőn vettek mintát a vízből, azt követően, hogy két kacsa elpusztult a tóban, írja az MTI.

A vízmintát további vizsgálatra laboratóriumba küldték, a vizsgálat eredményére várnak.

link Forrás

A Liget Budapest hétfő este közölte a Facebook-oldalán: feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a városligeti tó vizébe. Azt írták, a Városliget Zrt., a rendőrség, a csatornázási művek és a katasztrófavédelem szakembereivel közösen a helyszínen azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, hogy mihamarabb elhárítsák a veszélyt.

Arra kérnek mindenkit, hogy további tájékoztatásig tartózkodjanak a tó használatától és különösen figyeljenek arra, hogy háziállataik ne érintkezzenek a vízzel.

Közben az Index arról ír, a Liget Zrt. váratlanul azbesztbe akadt az egyik épület bontásakor, de mindent a szabályoknak megfelelően tett és tesz. Ezt Sághi Attila műszaki igazgató közölte, miután a Népszabadságban megjelent erről egy hír.

Ez azért történhetett a Népszabadság szerint, mert a kötelező biztonsági intézkedések betartása nélkül bonthatták le a Hungexpo-terület A épületét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.