Szemétből emeltek emlékművet a nizzai tömeggyilkosnak a dühös gyászolók

külföld
2016 július 19., 07:42
comments 158

Szemetet borítottak a feldühödött francia gyászolók a nizzai Promenade des Anglaisen oda, ahol a francia rendőrök végül agyonlőtték Mohamed Lahouaiej Bouhlelt, aki teherautójával 84 embert gázolt halálra a július 14-i tűzijáték után.

A gyűlölet emlékműve Nizzában. Fotók: AFP PHOTO / Valery HACHE
photo_camera A gyűlölet emlékműve Nizzában. Fotók: AFP PHOTO / Valery HACHE

A gyűlölet emlékműve azóta csak nő és nő, ahogy egyre többen dobálnak köveket, szemetet, cigarettacsikkeket a gyarapodó halomra, amit sokan meg is rúgdosnak, vagy ráköpnek.

"A gyerekekért köptem le" - nyilatkozta a Daily Mailnek Marie-Helene Roubat. "Gyűlöletet érzek. Sosem felejtünk" - mondta.

Egy idős gyászoló, aki csak Ceciliaként mutatkozott be, arról mesélt, hogy volt olyan is, aki a vérfoltot egy áldozaténak nézte. "Rózsát rakott rá. Nem tudtam elmagyarázni nekik, mert albánok voltak. Fogtam egy papírt, és ráírtam, hogy gyilkos. Dühös vagyok. Fel vagyok kavarva" - magyarázta.

A szeméthalom, ami mellé közben valaki azt is odaírta, hogy "gyáva", erősen elüt a többi áldozat halálának helyén felhalmozott virágcsokroktól és gyertyáktól, írja a Mail.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.