A reptéren tartóztattak le egy nagybanki főnököt

gazdaság
2016 július 20., 14:21
comments 44

A világ egyik legnagyobb bankja, az HSBC globális devizakereskedelmi részlegének vezetőjét tartóztatta le az amerikai szövetségi nyomozóhivatal (FBI) a New York-i reptéren. A banki főnök egy brooklyn-i börtönben tölti az éjszakát, holnap várhatóan bíróság elé áll.

Mark Johnson a gyanú szerint egyik ügyletének 3,6 milliárd dolláros tranzakcióján nyerészkedett: ismerte, milyen nagy pozíciót fog felvenni az ügyfél, és ennek tudatában vett fel saját pozíciót (ezt hívják brókernyelven front-runningnak). Az ügylet még 2014 előtt történt, abban az évben buktatták le az egészet.

Egy másik kollégáját, Stuart Scottot már előzetesben tartják ugyanebben az ügyben, ő az HSBC fő európai devizakereskedője volt. (Reuters, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.