Az osztrák rendőrség kész pillanatok alatt 100 km-en kerítést építeni a magyar határra

migráció
2016 július 21., 6:07
comments 144

Burgenland tartomány rendőrségi szóvivője szerint Ausztria felkészült egy esetleges újabb menekülthullámra, és a magyar határ mentén egy 100 kilométeres szakaszon a több száz telektulajdonossal szerződést írt alá, hogy szükség esetén a határt lezáró kerítést építhessenek a területükön. Ha megnő a menekültek száma, pillanatok alatt felhúzhatjuk a kerítést, mert minden készen áll – mondta a szóvivő a dpa német hírügynökségnek.

A kerítés Burgenland északi és déli részén húzódhat 50-50 km hosszan. A tartomány 300 km-es határon osztozik Magyarországgal. A többi határszakasz nem igazán alkalmas menekültútvonalnak – mondta a rendőrségi illetékes. Becslések szerint most naponta 20-30 menekült érkezik Ausztriába Magyarországon keresztül.

Bécs idén szigorított a menekültpolitikáján és a határok védelmén, és idén legfeljebb 37 500 migránsnak hajlandó menedéket biztosítani, menekültügyi eljárások után.

Az állam a telektulajdonosoktól egy 4 méter széles szakaszt vett bérbe, ahol időként az osztrák hadsereg és a rendőrség járőrözhet – mondta a szóvivő.

Ausztria eddig csak egy 3,7 kilométeres kerítést épített, a szlovén határon, ahol az utóbbi időszakban nyugodt volt a helyzet. Bécs a Brenner-hágón is a határellenőrzés visszaállítását és egy kerítés felhúzását tervezte, de erre eddig nem került sor. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt