Letartóztatták a Kickass Torrents tulajdonosát

2016 július 21., csütörtök 2:56
138

Szerdán Lengyelországban őrizetbe vették az ukrán állampolgárságú Artyem Vaulint, a világ legnagyobb torrentoldala, a Kickass Torrents tulajdonosát. Vaulint pénzmosással és a szerzői jogok megsértésével vádolják az amerikai hatóságok, amelyek kezdeményezni fogják a kiadatását is.

Az amerikai hatóságok 54 millió dollárra becslik a 28 nyelven elérhető Kickass Torrents értékét. Azt, hogy szerintük Vaulin oldala mekkora károkat okoz, nem részletezték, csak azt állították, hogy

"a szerzői jogok megsértése nagy károkat, nagyon is emberi károkat okoz a művészeknek és az iparágnak, amelyek megélhetése a kreatív találmányokon múlik".

A Kickass Torrents, mint általában a torrentrackerek, amúgy nem tárolószerverként működik, vagyis Vaulin nem volt birtokában jogsértő tartalomnak. A Kickass szimplán platformot adott a fájlcseréhez, ami már közvetlenül a felhasználók között zajlik. Vaulin letartóztatása óta az oldal elérhetetlen. (Via BBC, Heavy)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt