Egy egész tonnányi kokaint fogott a kolumbiai hadsereg a Csendes-óceánon

külföld
2016 július 22., 07:08
comments 31
A kép csak illusztráció, de egy nagyobb, öttonnás kokainrakomány lefoglalását ábrázolja még 2000-ből, a kolumbiai Cartagenában. AFP PHOTO/HO / AFP PHOTO / DAS
photo_camera A kép csak illusztráció, de egy nagyobb, öttonnás kokainrakomány lefoglalását ábrázolja még 2000-ből, a kolumbiai Cartagenában. AFP PHOTO/HO / AFP PHOTO / DAS

Több mint egy tonna, összesen 1119 kilogramm kokaint foglalt le a kolumbiai hadsereg a Csendes-óceánon. A cuccot a spanyol nyelvű, madridi EFE hírügynökség és az MTI jelentése szerint Öböl Klánja drogkartell próbálta átcsempészni Közép- és Észak-Amerikába.

A sereg két külön akcióban csapott le a szállítmányokra: a négy fős legénységgel közlekedő Gonzalo hajót az Ecuadorral határos Narion megyében kapcsolták le, és kokainon kívül vagy 330 gallon benzint is találtak a fedélzeten. Közben a haditengerészet egy másik művelet során, szintén Narinó megye mellett, Cabo Manglares közelében 24, az óceánon lebegő lezárt zsákban 600 kilo kokainra lelt.

A hatóságok azt közölték, hogy csak idén eddig 56 tonna kokaint foglaltak le az óceánon. A mostani egyébként messze nem a legnagyobb fogás volt idén: májusban, a panamai határnál egyszerre közel 9 tonna kokaint foglaltak le a rendőrök, közel 240 millió dollár értékben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.