Ez történik, ha meleg zsidóként kérdezni mersz az ásotthalmi mezőőrségről

POLITIKA
2016 július 22., 09:45
comments 487
photo_camera Fotó: Toroczkai László Facebook
Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora még múlt héten közérdekű adatigényléssel fordult Ásotthalom önkormányzatához az ott szolgálatot teljesítő fegyveres mezőőrök működésével kapcsolatban.

Léderer azt szerette volna megtudni, hogy pontosan miből áll a rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenysége, milyen formaruhában dolgoznak, hányan vannak és hogy a fegyveres biztonsági őrségről és a mezei őrszolgálatról szóló törvény alapján milyen fenntartói utasításokat kaptak tavaly szeptember óta.

A korábban az SZDSZ-nél politizáló Léderer azt is írja, kérdéseire nem kapott választ, viszont Ásotthalom függetlenként mandátumot nyert, azóta a Jobbik alelnökének megválasztott Toroczkai László saját Facebookjára kirakta képét és személyre szólóan reagált. Többek közt azt kapta meg, hogy Léderer annak a szűk körnek az egyik képviselője, akik egész életükben külföldi pénzeken élve a magyarság ellen dolgoznak.

" (...) ő kezdett most adatgyűjtésbe az ásotthalmi mezőőrségről, nyilván azzal a céllal, hogy elérje a felszámolásunkat. Nem fog neki sikerülni, mert a törvények maximális betartásával tesszük a dolgunkat. De azért írjuk fel a jegyzetfüzetünkbe, hogy ki ez a Léderer András, hadd emlékezzen rá a történelem! Ő minden idők egyik legnyíltabban magyargyűlölő pártjának, az SZDSZ-nek volt vezetőségi tagja, valamint a párt ifjúsági szervezetének elnöke, aztán a Zsohár-féle Migration Aid nevű förtelemben bukkant fel.

Léderer egy interjúban azt mondta, hogy azért segít a migránsoknak, mert ő maga zsidó, és tavaly azt is baromira fontosnak tartotta nyilvánosságra hozni, hogy homoszexuális. Engem aztán rohadtul nem érdekelnek a hajlamai, javaslom, hogy írja ki egy táblára is, hogy zsidó és homoszexuális, aztán sétáljon végig a táblával valamelyik nyugat-európai No-Go Zónán, majd meglátja, hogyan fogadják a kedvencei. Ide viszont ne jöjjön, Ásotthalomról rendeletben tiltottuk ki a hozzá hasonlóan a rend ellen fellépő személyeket és szervezeteket!"

link Forrás
Léderer András korábban vezette az Új Generációt, az SZDSZ ifjúsági szervezetét, mindig is vállalta zsidó származását,
, miután felbosszantotta magát Orbán Viktor egy megszólalásán.

Az első blikkre nem világos, hogy Toroczkai rendeletben milyen "hozzá hasonló rendbontókat" tiltott ki a településről, mindesetre Léderer azt írja Facebook-oldalán, hogy kérdéseire válasz nem, zsidózás és buzizás viszont bőven érkezett. Nem az az érdekes egyébként Léderer szerint, hogy egy polgármester őt személy szerint miként inzultálja, hanem az,

"hogy milyen viselkedést legitimál a kormány tranzittal, 8-kmrel, plakáttal és hogy az ásotthalmi polgármester által életrehívott mezőőrség a magyar állam által nem védett menedékkérőkkel szemben mire lehet képes, ha ez zajlik egy magyar állampolgárral szemben".

A jogvédő egy rövid válogatást azért közzétett a poszt alján azokból a neki küldött üzenetekből, és hozzászólásokból, amik a Toroczkai-poszt után eltelt első 8 órában neki címeztek.

  • "Mocsok zsidó ,szarkeverő féreg"
  • "Csak nem Lederer Gusztavne (Schwartz Maria) volt a felmenoje ennek a himringyonak, aki Kodelka hentest feldarabolta es a Dunaba dobta?"
  • "Te szegyenteljes antimagyar! Takarodj MAgyarorszagrol!"
  • "Ez, a buzisagaval kerkedo mocsok jajgat,sikoltozik az allitolagos embertelenul viselkedo Magyar hatarorizeti szervek ellen! Nincs aki pofan verje,szembe kopje,elvegye a kedvet egy eletre a fene nagy liberalizmusatol?"
  • "Első transzportos"
  • "Takarodjon a gazdáihoz júdásland-ba!"  
  • "Repedjen be az ánusza!!"
  • "Te Léderer buzizsidó! Remélem nem kerülöd el a sorsodat!"
  • "Megtalálom a gecit, agyonverni az ilyent"
  • "Megdöglesz zsidó"

"Ebben élünk 2016-ban" - írja zárásként posztja végén Léderer András.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.