Letartóztatják a török elnöki gárda 300 tagját

külföld
2016 július 22., 18:21
comments 87

Letartóztatási parancsot adtak ki pénteken Törökországban az elnöki gárda 300 tagja ellen - jelentette be egy török illetékes egy héttel a Recep Tayyip Erdogan török elnök vezette kormányzat elleni, meghiúsult puccs után.

Ezzel párhuzamosan Efkan Ala török belügyminiszter a CNN Türk televíziós csatornának azt mondta,

bevonták 10 856 ember útlevelét, akik közül többeket már korábban elfogtak, de továbbra is attól tartanak, hogy megkísérlik az országból való menekülést.

Az útlevelek közül csaknem 10 000 dokumentum szolgálati okmány, vagyis egykori képviselők, tisztségviselők és polgármesterek számára kiadható zöld útlevelek vagy külföldi missziókban részt vevő tisztségviselők, sportolók és nemzetközi szervezetek tagjai számára kiállítható szürke útlevelek.

Törökországban a sikertelen hatalomátvételi kísérletet követően hatalmas tisztogatások kezdődtek a biztonsági erőknél, az igazságszolgáltatásban és az állami szférában.

A folytatódó rajtaütések keretében már 10 410 gyanúsítottat vettek őrizetbe a török hatóságok - mondta péntekre virradó éjszaka Erdogan az Anadolu szerint. Közülük 4 060-an vizsgálati fogságban vannak. Az elfogottak között több mint száz tábornok és admirális található.
A közszféra dolgozói közül több mint 44 500-at függesztettek fel állásukból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.