Venezuelában akkora a kenyérhiány, hogy a McDonald'sban nem kapni Big Macet

Felfüggesztették a Big Mac-árusítást Venezuelában az egyre durvább élelmiszerhiány miatt. Egész pontosan a Buenos Airesben székelő Arcos Dorados Holding dél-amerikai központja, a McDonald's legnagyobb franchise-partnere volt kénytelen meghozni a fájdalmas döntést.

A problémát az okozza, hogy nem állnak rendelkezésre az a kenyértípus, amiből a Big Mac két húspogácsáját elválasztó rétegét adja. Az Arcos Dorado természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy az intézkedés csak ideiglenes, de tavaly is volt hasonló galiba és az sem pár hétig tartott: akkor januártól novemberig sültkrumplit nem lehetett kapni a venezuelai mekikben alapanyaghiány miatt.

Venezuelában annyira aggasztó a gazdasági helyzet, hogy ennél sokkal alapvetőbb termékek sem hozzáférhetőek: rizs és WC-papír is hiányterméknek számítanak. A Valutaalap szerint 10 százalékkal csökkenhet egy év alatt az ország gazdasági teljesítménye idén. az infláció pedig a 700 százalék magasságában pörög. (Bloomberg / CNN via AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.