Brutális öngyilkos merénylet Kabulban

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő egy kabuli tiltakozáson, sokan, egyes hírek szerint 29-en meghaltak és több mint százan megsebesültek

Az AFP francia hírügynökség egyik fotósa úgy nyilatkozott, több tucatnyi holttestet és "borzasztó vérfürdőt" látott maga körül, és közülük néhányat teljesen szétszaggatott a robbanás.

Az afgán fővárosban a hazara kisebbség tagjai közül több százan vonultak utcára, hogy síkra szálljanak a kormány projektje ellen, amelynek keretében villamosvezetékeket húznának keresztül a hazarák Bamijan tartományban fekvő földjein, s ezzel gyakorlatilag tönkretennék a területet.

Update: Az MTI hírével szemben a BBC viszont éppen azt írja, hogy azért tiltakoznak, mert pont az ő földjeiken nem menne keresztül az áramszolgáltatást biztosító vezeték, ami szerintük az állam szándékos diszkriminációja.

A túlnyomórészt síita vallású hazarák - akik a 28 milliós afgán népesség nagyjából 10 százalékát teszik ki - már korábban is támadások célkeresztjében álltak, különösen a szunnita tálibok 1996 és 2001 közötti afganisztáni uralma alatt. (MTI/BBC)