Depressziós és tömeggyilkosság-mániákus volt a müncheni ámokfutó

Tbg
2016 július 23., szombat 10:58
534

Nem talált kapcsolatot a fanatikus izslamizmus és a Münchenben pénteken 9 járókelőt lelövő fiatalember között a német rendőrség. Ezt az ügyészség közölte szombaton.

A 18 éves német-iráni kettős állampolgárságú fiú maxvorstadti lakásán diákok által elkövetett tömeggyilkosságokról írott cikkeket találtak. Kiderült az is, hogy depresszióval kezelték korábban.

A fiú 9 embert ölt meg, majd magával is végzett. Holttestét az Olimpia bevásárlóközponttól egy kilométerre találták meg. 27 ember sérült meg a támadásban, amit egy Glock típusú fegyverrel hajtott végre, 300 töltény volt nála.

A Bild nevet és képet is közölt Ali Sonbolyról:

Forrás: Bild

A Guardian azt írja, a fiú csaliüzenetet írt ki a Facebookra egy fiatal lány nevében: ingyen McDonald's-os kuponokat ígért, ha a helyszínre mennek délután 4 órára. A brit lap megszólaltatott több osztálytársat is, akik egybehangzóan állították, a fiút nem kedvelték, folyton szekálták az iskolában.

Egyikük elmesélte, aznap, még a lövöldözés előtt is látta a kövérkés srácot, aki épp dolgozott, újságokat hordott ki. Mint mondta, furcsa volt neki, hogy nem köszön vissza, pedig köszönöviszonyban voltak.

A Spiegel szerint nyolc 14 és 21 év közötti fiatal és egy 45 éves nő halt meg a támadásban. Három ember még életveszélyes állapotban van. Köztük van egy 12 éves fiú is.

Az ügyészség szerint nem találtak terrorizmusra utaló jeleket, annál jobban érdeklődött a fiatalember a fegyveresek ámokfutók iránt, köztük a norvég Anders Breivik irányába.

A szélsőjobboldali nézeteket valló Breivik pont öt évvel ezelőtt hajtott végre brutális támadást Oslóban 77 ember halálát okozva. Breivik robbantott, majd lövöldözött a civilekre. (BBC/Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt