Az osztrákoknál akár már jövőre teljesen ingyenessé válhat a készpénzfelvétel

külföld
2016 július 24., 19:31
comments 144

Alois Stöger az osztrák kormány szociális és fogyasztóvédelmi minisztere vasárnap az ORF-Radióban bejelentette, hogy a minisztériumában már dolgoznak azon a tervezeten, amivel 2017 elejétől eltörölnék a bankkártyás készpénzfelvételre kivetett díjakat. Stöger elismerte, hogy az intézkedés sértheti a bankautomaták üzemeltetőinek tulajdonjogait, ugyanakkor a díjak eltörlése közérdeket szolgálna.

Ugyanakkor a Presse szerint ez újabb feszültségeket hozhat a kormánykoalícióban, hiszen az Osztrák Néppárt(ÖVP) nemrég épp az javasolta, hogy ne lehessen külön jelezni, ha egy automata használata díjköteles.

A díjak eltörlése akkor merült fel, amikor a sajtóban megjelent, hogy az Euronet nevű amerikai vállalkozás, amely közel 80 automatát üzemeltet Ausztriában, minden pénzfelvételnél 1,95 eurót húz le az ügyfelekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.