Dzsudzsák Balázs komoly problémának tartja, hogy konganak a stadionok

futball
2016 július 24., 11:48
comments 170
  • Nagyon nagy probléma ez. Alapvető probléma.
  • Többet várt a Fraditól.
  • Tízezrek vonultak utcára az Eb idején, de most nem vonulnak.
  • A döbbenetes egységet meg kell lovagolni.
  • A világbajnoki selejtezősorozat újabb lépcsőfok lesz.
  • Az alapokat letettük, de a földön kell maradni.
  • Csalódott, hogy az Eb nem hozta meg az áttörést a magyar labdarúgás számára.

A franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar csapat kapitánya vasárnap a Hungaroringen tett látogatást, és a helyszínen szóra bírta az MTI tudósítója. Dzsudzsák elmondta, hogy kint volt a Ferencváros és a Partizani Tirana szerdai mérkőzésén, és „felidegesítette”, hogy a magyar bajnok FTC tizenegyespárbajt követően kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből:

„Én is többet vártam, arra számítottam, hogy a Fradi túljut ezen a csapaton. Ha a két együttes közötti különbséget nézem, akkor talán az akarat döntött az albánok javára. A válogatottal bizonyítottuk, hogy akarattal mit lehet elérni.”

Dzsudzsák emlékeztetett,

hogy a kvalifikáció második fordulója után már csak egy magyar klubcsapat van versenyben a nemzetközi porondon, és reményét fejezte ki, hogy a Videoton bejut az Európa Liga csoportkörébe.

Dzsudzsák Balázs a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja elõtt a mogyoródi Hungaroringen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Dzsudzsák Balázs a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja elõtt a mogyoródi Hungaroringen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

„Tízezrek vonultak utcára és megállt az élet a válogatott idején, de azok a tízezrek most nincsenek kint az utcán és a stadionokban sincsenek. Alapvető probléma, hogy még mindig konganak a stadionok az ürességtől, pedig mindennek az alapja a kellő támogatás, a kellő plusz, a kellő szurkolói háttér” – fejtegette sportszakmailag a 29 éves szélső. Kiemelte: döbbenetes, milyen egységről tett tanúbizonyságot az ország és a szurkolótábor az Európa-bajnokság ideje alatt.

„Ezt nagyon meg kellene lovagolni, nem csupán két-három hétig megélni, úgy, hogy augusztusban már senki nem akar meccsre menni”

- tette hozzá. A 2018-as oroszországi világbajnokság szeptemberben kezdődő selejtezősorozatáról úgy vélekedett, hogy az újabb lépcsőfok lesz a magyar válogatott életében.

„Az alapokat letettük, ugyanígy kell folytatnunk, és alázatosan továbbra is elhinnünk, hogy nekünk sokkal többet kell dolgozunk, mint a többi csapatnak. Szép dolgot vittünk véghez, de a siker ellenére a földön kell maradnunk” – szögezte le Dzsudzsák.

A saját pályafutásáról elmondta: július 25-ig tart a szabadsága, ezért hétfőn csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó Bursaspor csapatához, de még nem tudja, hogy marad-e a török klubban: „Nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb megszületne a megoldás. Eddig sajnos nem sikerült.”

Mint kifejtette: van benne némi csalódottság, és meglepőnek tarja, hogy – szerinte – az egész magyar labdarúgás számára nem hozta meg az áttörést az Európa-bajnokság:

„Senki nem várta, hogy a Real Madridba fogok igazolni, de azt a keresettséget sem hozta meg, amit sokan reméltünk. Ez az én jövőmre is kihatással lehet, de tavaly is csak augusztus közepén igazoltam át, a következő hónap végéig most is ráérek.”

Dzsudzsák a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt elmondta, hogy harmadszor látogatott ki a Hungaroringre, korábban Michael Schumacher volt a kedvence, és amikor a hétszeres világbajnok német versenyzett, többször nézte a futamokat, ám amióta annak a korosztálynak a képviselői visszavonultak, már kevésbé kíséri figyelemmel a versenyt.

Elárulta, jólesik neki, hogy a boxutcában is sokan megállítják, és közös fényképet, aláírást kérnek tőle. A Magyar Nagydíjat előbb a Ferrari-, majd a Red Bull-csapat vendégeként nézi, és arról is beszélt, hogy egyszer szívesen beülne és megtenne néhány kört egy kétszemélyes Forma-1-es autóval: „Én csak törni tudom ezeket az autókat, úgyhogy jobb, ha valaki mögött ülök. Biztosan nagy élmény lenne, reméljük, egyszer sor kerül erre” – nyilatkozta arra utalva, hogy autóbaleseteit követően többször is a bulvárlapok címoldalára került az elmúlt években. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.