Nem volt terrorista a reutlingeni támadó

külföld
2016 július 24., 18:30
comments 456

A német rendőrség szerint nem terrortámadás történt Reutlingenben, ahol vasárnap délután egy 21 éves szíriai menedékkérő az utcán egy bárddal megölt egy nőt, két másik embert pedig megsebesített. A rendőrök a férfit még a helyszínen elkapták. Más erőszakos bűncselekmények miatt már ismerték.

Szemtanúk szerint a támadó ismerte a nőt, mivel ugyanabban a gyorsétteremben dolgoztak. A Süddeutsche Zeitung információi szerint a férfi szerelmes lehetett a lengyel pincérnőbe. Valószínűleg valamilyen vita vezethetett a gyilkossághoz.

A sebesültek járókelők. Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül vagdalkozó támadót, aki ekkor földre rogyott és nem mozdult a rendőrök kiérkezéséig. Pár nappal a müncheni lövöldözés után pánikot keltett a 112 500 lakosú német városban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.