Arra kényszerítik a győri közmunkásokat, hogy katonai toborzásra menjenek

hadsereg
2016 július 25., 06:41

Levelet kaptak a Győr-Moson-Sopron megyei közmunkások, méghozzá arról, hogy meg kell jelenniük a magyar honvédség sorozásán, mert ha nem, akkor hónapokra elesnek mostani munkájuktól – írja a Kisalföld. Aki állásajánlatot kap a hadseregtől, annak el is kell fogadnia azt, különben elveszti a közmunkát.

„A Magyar Honvédség toborzást szervez a közfoglalkoztatottak szerződéses katonai jogviszony-létesítési lehetősége érdekében"

– kezdődik a levél. Érdekes, hogy „lehetőségnek” fogalmazzák meg, ugyanis később kiderül, hogy

hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából, ha együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget,

majd ugyanebből a levélből az is kiderül, hogy

toborzásról

van szó, megjelenni pedig

kötelező.

Akit alkalmasnak találnak a toborzáson, az szerződéses katona lesz. Ha ugyanis nem fogadják el a Honvédség "állásajánlatát", akkor hónapokra kiesnek a közmunka-rendszerből.

A Kisalföld kapcsolatba lépett a toborzás helyszínével is, ahol elmondták: „a legfontosabb, hogy eljöjjenek, mert így nem esnek ki a rendszerből,” a toborzás helyszínén pedig fizikai felmérést és alkalmassági tesztet kell csinálniuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, s mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerződéses katonának hívják őket. (Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.