Arra kényszerítik a győri közmunkásokat, hogy katonai toborzásra menjenek

hadsereg
2016 július 25., 6:41
comments 584

Levelet kaptak a Győr-Moson-Sopron megyei közmunkások, méghozzá arról, hogy meg kell jelenniük a magyar honvédség sorozásán, mert ha nem, akkor hónapokra elesnek mostani munkájuktól – írja a Kisalföld. Aki állásajánlatot kap a hadseregtől, annak el is kell fogadnia azt, különben elveszti a közmunkát.

„A Magyar Honvédség toborzást szervez a közfoglalkoztatottak szerződéses katonai jogviszony-létesítési lehetősége érdekében"

– kezdődik a levél. Érdekes, hogy „lehetőségnek” fogalmazzák meg, ugyanis később kiderül, hogy

hatvan napra törlik az álláskeresők nyilvántartásából, ha együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget,

majd ugyanebből a levélből az is kiderül, hogy

toborzásról

van szó, megjelenni pedig

kötelező.

Akit alkalmasnak találnak a toborzáson, az szerződéses katona lesz. Ha ugyanis nem fogadják el a Honvédség "állásajánlatát", akkor hónapokra kiesnek a közmunka-rendszerből.

A Kisalföld kapcsolatba lépett a toborzás helyszínével is, ahol elmondták: „a legfontosabb, hogy eljöjjenek, mert így nem esnek ki a rendszerből,” a toborzás helyszínén pedig fizikai felmérést és alkalmassági tesztet kell csinálniuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, s mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerződéses katonának hívják őket. (Kisalföld)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt