Az oroszok beelőzték Pokémont: itt a Москва GO

Moszkvában a főpolgármesteri hivatal elébe vágott a Pokémon-őrületnek: a városvezetés olyan alkalmazást fejlesztett le a mobilra, ami a Pokémon Go-hoz hasonlóan utcára viszi a fiatalokat, ott viszont nem idióta japán golyhók és plüssfigurák, hanem a dicső orosz múlt nagyjai után kell kutatniuk a játékosoknak.

A "Discover Moscow" néven fejlesztett program Pokémonok helyett orosz történelmi jelentőségű figurákra megy rá, így a Kreml szomszédságában charmanderek helyett Gagarin-figurák, a Gorkij-park mélyén pikachuk helyett virtuális Puskinok várják a felfedezni indulókat.

A játék logikája persze elvileg hasonló: kis digitális iránytű viszi körbe a játékosokat a városban és amint 50 méteren belül kerül egy jelentős orosz történelmi szereplő, hirtelen megjelenik a mobilon és becserkészhetővé válik.

1300 történelmi jelentőségű helyszín, 114 szobor, 40 múzeum szerepel a játékban, ami már hasít az orosz mobilhálózatokon. (Meduza)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.