Külön taxisellenőr-szuperhivatalt csinálna a magyar állam

gazdaság
2016 július 25., 4:23
comments 119

Összevonnák a taxisok ellenőrzésének jogköreit egy új, taxiellenőrzési szuperhatóságban, írja a Népszabadság. A taxisok működését jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is ellenőrizheti.

A javaslatról Fónagy János NFM-államtitkár már egyeztetett a taxiscégek vezetőivel, értesült a Népszabadság, igaz, eltelhet egy kis idő még, amíg feláll a hivatal, hiszen csak most jött az ötlet.

Úgy látszik a rászállási inga nem lenghet ki semmilyen irányba: a tevékenységének ellehetetlenítése miatt éppen tegnap hagyott fel tevékenységével az Uber Budapesten. A hiánataxizás viszont velünk maradt, a jelenség ellen a taxitársaságok is fellépnének, viszont a Népszabadság szerint sokat panaszkodnak az ellenőrizések minőségére. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt