Nagyot szakít Orbán mászócimborája az online pénztárgépekkel is

gazdaság
2016 július 25., 06:58
comments 94

Építőipar, foci, bankszektor, ingatlanok, mezőgazdaság, energetikai milliárdok – Garancsi István üzletember kapcsolata a magyar állammal tényleg kifejezetten gyümölcsöző (az ő számára). A Világgazdaság most Garancsi üzletelésének egy újabb szeletére hívja fel a figyelmet:

Garancsi az online pénztárgépekből is hasznot húz.

A Mobil Adat Kft. ugyanis Garancsi érdekeltsége (2014 óta többségi tulajdonos), tavaly már 2 milliárd forinos árbevétel mellett 453 milliós nyereséget termelt, amiből Garancsi osztalék formájában zsebre is rakott 420 milliót.

A többi online kasszás cég árbevétele tavaly jellemzően visszaesett a 2014-es megugrás után. Ez történt az LA Pénztárgép Kft.-vel is, amely a Varga Mihállyal és Fazekas Sándorral jó barátságot ápoló Horváth László milliárdos cégbirodalmába tartozik. A cég 2013 nyarán jött létre, kapásból 1,6 milliárd forintos bevételt szedett össze 2014-ben, 160 millió forintos profittal. Tavaly viszont már csak 380 millió forint volt a nettó árbevétel, és 11 milliós veszteséget ért csak el.

De tovább bővül a kör az online kassza használatára kényszerített tevékenységek köre: szeptembertől például az autójavítók, a diszkók és a plasztikai sebészek, januártól pedig a taxisok és a pénzváltók is bekerülnek az online kasszás körbe. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.