Újabb merénylet Bajorországban: Ansbachban robbantottak, egy halott, tucatnyi sérült

Vasárnap este tíz órakor robbanás rázta meg a Nürnberg melletti kisváros, Ansbach központját. Egy borbár mellett (vagy a bárban, ezt még nem tudni) történt a robbanás, a város polgármestere arról tájékoztatta az újságokat, hogy szinte biztosan robbanószerkezet lépett működésbe, gázrobbanás vagy más baleset lehetősége kizárt.

A detonáció egy embert megölt, körülbelül tucatnyit megsebesített. A rendőrség feltételezése szerint a halálos áldozat maga robbanószerkezet készítője vagy élesítője, de még nem lehet öngyilkos merényletnek minősíteni az esetet.

Egyelőre azt sem tudni, mi lehetett a támadás célpontja, de a robbanás egy szabadtéri fesztiválhelyszínhez közel történt, a jelentések szerint a fesztiválon több mint kétezren voltak, őket kimenekítették.

A rendőrség a belvárost teljesen kiürítette, lezárta, az ott élőket sem engedik be lakásaikba. A merénylet hírére még az éjszaka a városba érkezett Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.