Vége a magyar internetnek: privátra állította az Instagramját a Fidesz és Magyarország Legfotogénebb Asszonya

2016 július 25., hétfő 9:18
382

A viccelődést félretéve én mindig is nagyra tartottam Rogán Cecíliát, amiért tökösen vállalta magát az interneten. Egy olyan kormányzat egyik kulcsfigurájának feleségeként, ami tényleg mindent a közvéleménykutatásoknak rendel alá, és legfőbb szervezőelve a szinte katonai vasfegyelem, igen bátor dolog volt, hogy mostanáig teljesen szabadon tolta tartalmat a mikroblogján meg a Facebookon. Ez sok szempontból igazi rebellis hozzáállás volt, ami abban csúcsosodott ki, hogy pár éve a Pride előtt szivárványcsíkos Fb-profilképet tett ki magáról,

miközben a férje pártja alkalomadtán szeret finoman eljátszogatni a homofób húrokon.

Más oldalról ugyanilyen bátor dolog volt, hogy Rogán Antal felesége jellemzően a híres Rich Kids of Instagram mikroblogba illő fotókat posztolt magáról.

A szervezett lopásból eredő hirtelen meggazdagodással vádolt Fidesznek nyilván semmi sem hiányzott kevésbé, mint a Cecília Asszony-Vajna Tímea-tengely prolihergelő szelfijei olyan ruhákban, amiknek az árából simán kijönne egy kisebb zsákfalu.

Én, miközben sokat röhögtem is a képeken, egyre jobban tiszteltem azért Rogánnét, hogy kicsit sem rejtegeti a drága ruhák, a VIP-belépők és a Beauty Face-típusú appikációk iránti rajongását. Még én sem szoktam képeket posztolni a harcsacsalinak szánt lótetűimről, ő viszont teljes, sőt megpushupolt mellszélességgel vállalta a saját hobbijait. Földig lengetem a csontkukacfoltos horgászsapkámat!

Rogán Cecília online szelfi- és pucsítófotó-áradata annyira nem volt öncélú, hogy hősünk idővel igazi művésszé, sőt nőművésszé vált általa. Művészi pályafutásának csúcsát jelentette, amikor nemrég, egészen pontosan június 30.-án a Bors celebnapilap címlapjának tetején közölte "Anya vagyok és dolgozó nő" című manifesztumát. Erről írtam ezt az elemzést:

De most lehet, hogy ennek az egésznek vége, mert művész hősünk, mint említettem, privátra állította az Instagramját.

Mint a linkelt cikkben is jól látható, ennek hihetetlen visszamenőleges hatása van. Rogánné pózolós fotóiról több online cikk is született, de a technológia egyszerűsége miatt gyakorlatilag minden szerző úgy dolgozott, hogy bemásolta a cikkbe egy Insta-fotó URL-jét, így ágyazva be a bejegyzést. Nem pedig lementett fotókat raktak a cikkekbe. Ez viszont azzal jár, hogy most, a mikroblog privátra állítása után az Úrizáló Rogánné képes bizonyítékai szinte mindenhonnan huss, eltűntek.

A veszteség egyelőre felbecsülhetetlen.

Hirtelen csak egy barinő, Sarka Kata néhány megmaradt instafotójával tudunk búcsúzni a Régi Cecíliától:

Régi Cecil jachton

Régi Cecil kifutón

Régi Cecil csipkében

Régi Cecil Woodstockban

végül pár megmaradt alamizsnafotó R.C. Facebookjáról:

A dolgozó anya második otthona a rajtrács

harmadik otthona a vitorlás

negyedik otthona pedig az otthonkaKommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt