500 ezer forintot kell fizetnie a Diósgyőrnek, amiért szurkolói kórusban kurvázták a női játékvezetőt

A szombati Diósgyőr-Újpest meccs első félidejében büntetőt kapott az Újpest. Az eset tényleg elég fura volt: Antal Botond kapus a gólvonalon felugrott, alatta a csatár összeesett, Vad II István pedig tizenegyest adott a vendégeknek.

A videón egyértelműen nem látszik, de valószínűleg az alapvonali játékvezető, Kulcsár Katalin jelezhette az esetet a bírónál, mert miután a lilák beverték a tizenegyest, az egész stadion jól artikulált, irgalmatlan hangerejű hülye kurvázásba kezdett - ahogy ez a videón 1.35-től tisztán hallható is.

A klub hétfőn közleményben határolódott el a szurkolóktól, azt írták, hogy „a közönség egy része megengedhetetlen hangnemben fejezte ki nemtetszését a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban, és különösen súlyosan megsértette Kulcsár Katalin alapvonali játékvezetőt”, és elnézést kért az érintettektől.

Az MLSZ kedden lépett az ügyben, és azért is megfedték a fanatikusokat, mert tiltott pirotechnikát használtak a stadionban. 500 ezer forintra büntette a szövetség a klubot az incidensekért.

Ez a szövetség szerint elrettentő erejű büntetésnek számít, aminek "súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának.

"Az MLSZ egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan" - írták még indoklásukban a szövetség illetékesei. (Nemzeti Sport)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.