7 millió forintjába került az adófizetőknek a ligetvédők rendőri kitakarítása

POLITIKA
2016 július 26., 15:31
comments 128

Szabó Tímeát, a Párbeszéd Magyarországért társelnökét valószínűleg annyira felbosszantott a július 6-i rendőri intézkedés a Városligetben, hogy írásban fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez az intézkedés költségeivel kapcsolatban.

photo_camera Sorfalat állnak a rendőrök a Kertem előtt július 6-án. Fotó: Czinkóczi Sándor
A képviselőnő pontosan arra volt kiváncsi, hányan teljesítettek szolgálatot és mennyibe került az adófizetőknek a ligetvédők kipaterolása a Kertem területéről.

Pintér azt írja válaszában, hogy aznap a rendőri állományból 271 fő teljesített szolgálatot a ligetben, és az akció miatt 5,3 millió forint extra kiadás keletkezett. Ebből 3,9 millió ment el személyi juttatásra, járulékokra 1 millió, dologi kiadásra pedig kb. 380 ezer. Készenlétisek közül 98 főt vetettek be, ez 2 millióba került - 1,6 millió ment bérre, a többi járulék volt.

Aznap egyébként összesen kilenc darab bűncselekményről érkezett bejelentés a ligetből, ennyivel kellett meggyűrkőznie a 370 fős állománynak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.