Először baltával akarták kinyitni a bolt ajtaját, aztán rájöttek, hogy autóval sokkal egyszerűbb bejutni

bűnügy
2016 július 26., 06:57
comments 113

A rendőrség még mindig keresi annak a BMW E39-esnek az utasait, amivel a maszkos elkövetők tavaly novemberben törték be egy Debrecen, Mikepércsi úti drogéria ajtaját.

Az autóból kiszálló tettesek először baltával próbálták betörni az ajtó üvegét, de mikor belátták, hogy így reggelig sem végeznének, az egyikük beszállt a BMW-be, amivel nekihajtott az ajtónak. A két rabló bement az üzletbe, és a nyakukba akasztott, nagyméretű, merevítővel ellátott zsákokba kézzel beseperték a parfümöket a polcokról, majd a helyszínről gépkocsijukkal Mikepércs irányába távoztak.A rendőrség eddig annyit derített ki, hogy az egyik tettes a bűncselekmény elkövetésekor fekete színű dzsekit, kék színű farmer nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt, amelynek oldalán neon sárga csíkok voltak. Társa pedig fekete színű dzsekit és nadrágot, valamint arcán kék színű maszkot viselt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy aki többet tud a betörésről, jelentkezzen a 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ösztönzőnek felajánlottak 500.000 forint nyomravezetői díjat is. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetőkkel kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével valamelyikük azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.