Gonzalo Higuaint 94 millió euróért megvette a Juventus, ő minden idők második legdrágább focistája

2016 július 26., kedd 16:17

94 millió eurót, azaz forintban mérve majdnem 30 milliárd forintot fizet a Juventus a Napolinak az argentin Gonzalo Higuain játékjogáért - jelentette a Guardian és a Football Italia a Serie A hivatalos honlapjára támaszkodva.

Higuain az argentin válogatott mezében. Foto: MEXSPORT/Javier Ramirez.A szerződő felek egyelőre nem kommentálták a hírt, de a szerződés másolata már a liga illetékeseinél van.  

A két csapat ősi rivális egymásnak, de miután a Juventus ezzel megüti a játékos kivásárlási árát, és megegyeztek a fizetéséről, a Napoli nehezen tudta volna tartóztatni a csatárt. A hírre már számítottak délen: a szurkolók már hétvégén Higuain 9-es számú azúrkék mezeit égették Nápoly belvárosában.

A 28 éves Higuain 2013-ban érkezett a Real Madridtól. 97 meccsen 71 gólt lőtt. Állítólag négy éven keresztül évi legalább 7,5 millió eurót keres majd a Juvénál.

Ha az ár igaz, holtversenyben ez minden idők második legdrágább átigazolása a futballtörténetben: 2013-ban Gareth Bale-ért 100 milliót, 2009-ben Ronaldóért szintén 94 milliót fizetett a Real Madrid. Olasz csapatok között viszont ekkora összegű tranzakció még sosem történt.

Bale rekordja egyébként szintén napokon belül megdőlhet, ha a Juventus tényleg túlad Paul Pogbán, akiért állítólag 120 milliót kér az olasz csapat a Manchester United-től, és a legfrissebb hírek szerint nincsenek már messze az álláspontok. (Guardian/Football Italia)