Képtelen leszállni az FHB-ról a jegybank

PÉNZ
2016 július 26., 15:54
Budapest, 2016. április 28...Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az Iránytû a pénzügyekhez címû tankönyv bemutatóján az MNB fõvárosi székházában 2016. április 28-án...MTI Fotó: Soós Lajos
photo_camera Matolcsy György jegybank-elnök. MTI Fotó: Soós Lajos

Folyamatosan bünteti a jegybank különböző okoknál fogva a Spéder Zoltán érdekeltségéhez tartozó FHB Bank különböző egységeit. Ezen a héten kedden épp az FHB Jelzálogbank Nyrt. van soron.

Még tavaly októberben szabott ki 70 milliós bírságot a Nemzeti Bank rájuk, amiért ismétlődő problémák merültek fel "az informatikai rendszer biztonsági kockázatelemzésével, az üzletmenet-folytonossági és informatikai katasztrófa utáni helyreállítási tervekkel és a kritikus informatikai rendszerek üzletmenet folytonosságának biztosításával kapcsolatban."

Most épp erre tért vissza a jegybank, és mivel nem történt előrelépés az ügyben, ezúttal 4 millió forintot vasalnak be rajtuk. (mnb.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.