Képtelen leszállni az FHB-ról a jegybank

PÉNZ
2016 július 26., 15:54
comments 44
photo_camera Matolcsy György jegybank-elnök. MTI Fotó: Soós Lajos

Folyamatosan bünteti a jegybank különböző okoknál fogva a Spéder Zoltán érdekeltségéhez tartozó FHB Bank különböző egységeit. Ezen a héten kedden épp az FHB Jelzálogbank Nyrt. van soron.

Még tavaly októberben szabott ki 70 milliós bírságot a Nemzeti Bank rájuk, amiért ismétlődő problémák merültek fel "az informatikai rendszer biztonsági kockázatelemzésével, az üzletmenet-folytonossági és informatikai katasztrófa utáni helyreállítási tervekkel és a kritikus informatikai rendszerek üzletmenet folytonosságának biztosításával kapcsolatban."

Most épp erre tért vissza a jegybank, és mivel nem történt előrelépés az ügyben, ezúttal 4 millió forintot vasalnak be rajtuk. (mnb.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt