18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Kicenzúrázta a Facebook az ausztrál gyerekkínzásokat bemutató videókat

külföld
2016 július 26., 06:55
comments 104

Az ausztrál miniszterelnök külön bizottsági ülést hívott össze, miután az ABC Four Corners című műsora felvételeket mutatott be arról, milyen módszerekkel kínozzák a fiatalkorúak börtönében az ott tartott gyerekeket az Északi területen. Egy fiúnak például csuklyát húztak a fejére és egy székhez szíjazták, másokat pedig erőszakkal meztelenre vetkőztettek, és úgy hagyták a zárkájukban. Előfordult az is, hogy könnygázt fújtak rájuk.

link Forrás
Malcolm Turnbull miniszterelnök vizsgálatot rendelt el az ügyben, azt mondta, őt is sokkolták a Don Dale központ módszereiről bemutatott képek. A fiatalokkal szembeni bánásmódról bemutatott felvételek, az egész országot megrázták.
link Forrás

A Facebook mégis úgy döntött, hogy letiltja az ABC riportját. A Four Corners gyártásvezetője, Sally Neighbour kedden már arról írt a Twitteren, hogy a Facebook eltávolította a kínzásokat bemutató videókat.
Később a Facebook szóvivője elismerte, hogy törölték a felvételeket. Szerinte erre azért volt szükség, mert azokon meztelen gyerekeket mutattak, a felhasználók pedig jelentették. Az egyik videót, amin könnygázzal fújnak le hat fiút, már visszatettek, de többit még nem.

Miközben az oldal azt szeretné, hogy minél többen náluk tájékozódjanak, olyan elvek alapján szelektálják a híreket, amikkel ezek a tényfeltáró anyagok gyakorlatilag egy kategóriába kerültek a pedofil videókkal, így aztán kevesebb emberhez juthatnak el. (BBC/Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.