Közel hetvenötezren nyertek felvételt felsőoktatási intézménybe

oktatás
2016 július 27., 08:31
comments 66
A felvételi ponthatárok kedd esti kihirdetése után, szerda délelőtt az oktatási államtitkár bejelentette, hogy
111.219 jelentkezőből 74 652 hallgató nyert felvételt. Közülük állami finanszírozásban 57 111-en, költségtérítéses formában 17 541-en tanulhatnak majd.
Palkovics László elmondta, hogy a legtöbben (17,6 százalék) gazdaságtudományi képzésre kerültek be, amit a műszaki terület (15,9 százalék) és a pedagógusképzés (12,8 százalék) követ. Mesterképzéseknél első helyen a pedagógusképzés áll (20,9 százalék), utána jönnek a gazdaságtudományok (18,9 százalék), és a bölcsészettudomány (15,6 százalék) területek. Az államtitkár hozzátette, hogy
bár az adott évben érettségizők száma évek óta csökken, ez az érettségiző felvettek számában nem jelentkezik, az konstansnak tekinthető.
(MTI)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.