Magyar Nemzet: Börtönviseltek is vásárolhattak letelepedési kötvényt

2016 július 27., szerda 7:24
78

A Magyar Nemzet számításai szerint a 2013 óta eddig eladott 3647 letelepedési kötvény után >

körülbelül 5,6 milliárd forintot kereshetett a Kosik Ügyvédi Iroda.

A lap szerint a Habony Árpádhoz és Rogán Antal kabinetminiszterhez köthető Kosik Kristóf vezette cég annak köszönheti a hatalmas nyereséget, hogy a kötvényértekesítés szabályzata előírja:

>a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg az elkészült letelepedési engedélyeknek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál való átvételével.

Ezért pedig kötvényenként ötezer euró illeti meg a céget. A lap szerint a kötvényt közvetítő cégek eddig 84-101 milliárd forint között kereshettek 2013 óta. Ebből az összegből azonban körülbelül 33 milliárd közpénznek tekinthető, mivel a letelepedési kötvények után járó, a magyar állam által fizetett kamat nem befektetőkhöz, hanem a közvetítőcégekhez kerül.

A Magyar Nemzet még egy furcsaságot talált a kötvények körül: bár a jogszabályok szerint büntetett külföldiek nem juthatnak letelepedési papírokhoz, többen ez úgy játszották ki, hogy

adóparadicsomokba jelentkeztek át, és ott kértek tiszta erkölcsi bizonyítványt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt