Mocskosabb a riói Guanabara-öböl víze, mint gondolták

sport
2016 július 27., 3:42
comments 161

A legfrissebb vizsgálatok szerint a riói Guanabara-öböl víze

jóval szennyezőbb mint korábban gondolták.

A város egyetemének kutatói többek közt hasmenést okozó rotavírust, és gyógyszer-rezisztens szuperbaktériumot találtak a mintáikban. A tervek szerint ebben az öbölben rendeznék meg a nyári olimpia során a szörf, vitorlás számok mellett a hosszútávúszás versenyeit is. A szakértők azt tanácsolják a sportolóknak:

ne nyissák ki a szájukat a vízben!!4

Egy helyi gyermekorvos, Dr. Daniel Becker a The New York Times-nak elmondta, hogy a

a versenyők szó szerint emberi szarban fognak úszni, kockáztatva, hogy elkapnak valamilyen fertőzést.

photo_camera Mario Tama/Getty Images

A már helyszínen gyakorló spanyol női vitorlás csapat edzője, Nigel Cochrane miután megtekintette a versenyhelyszínt, azt mondta, hogy

„undorító. Komolyan aggódunk a fertőzések miatt.”

Bár Brazília az olimpiai pályázatában még azt vállalta, hogy négymilliárd dollárt költ a város szennyvízkezelésébe, ennek csak töredékét, 170 milliót fordítottak erre. Ez arra volt elég, hogy a vízben lévő, vagy lebegő tárgyakat lehalásszák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt