Mocskosabb a riói Guanabara-öböl víze, mint gondolták

sport
2016 július 27., 03:42
comments 161

A legfrissebb vizsgálatok szerint a riói Guanabara-öböl víze

jóval szennyezőbb mint korábban gondolták.

A város egyetemének kutatói többek közt hasmenést okozó rotavírust, és gyógyszer-rezisztens szuperbaktériumot találtak a mintáikban. A tervek szerint ebben az öbölben rendeznék meg a nyári olimpia során a szörf, vitorlás számok mellett a hosszútávúszás versenyeit is. A szakértők azt tanácsolják a sportolóknak:

ne nyissák ki a szájukat a vízben!!4

Egy helyi gyermekorvos, Dr. Daniel Becker a The New York Times-nak elmondta, hogy a

a versenyők szó szerint emberi szarban fognak úszni, kockáztatva, hogy elkapnak valamilyen fertőzést.

Mario Tama/Getty Images
photo_camera Mario Tama/Getty Images

A már helyszínen gyakorló spanyol női vitorlás csapat edzője, Nigel Cochrane miután megtekintette a versenyhelyszínt, azt mondta, hogy

„undorító. Komolyan aggódunk a fertőzések miatt.”

Bár Brazília az olimpiai pályázatában még azt vállalta, hogy négymilliárd dollárt költ a város szennyvízkezelésébe, ennek csak töredékét, 170 milliót fordítottak erre. Ez arra volt elég, hogy a vízben lévő, vagy lebegő tárgyakat lehalásszák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.