Orbán kiállt Trump külpolitikája mellett, tele lett vele a világsajtó

A legnagyobb nemzetközi lapok foglalkoznak most a magyar miniszterelnökkel, miután kedden, Christian Kern osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatóján kérdezték arról is, hogy tusványosi beszédében mintha Donald Trump mellett volna állt ki.

Orbán most ha lehet, még világosabb volt. Azt mondta, hogy

"a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos. Ezzel szemben a republikánusok és Trump elnökjelölt úr által meghirdetett migrációs és külpolitika Európának jó, Magyarországnak az életet jelenti".

Majd azzal folytatta, hogy az egyik politika támogatja a migrációt, a másik ellenzi, az egyik a külpolitikában a demokráciaépítést tekinti fontosnak, a másik ellenzi. Magyarország ellenzi a demokráciaexportot és a migrációt, ez világossá teszi, mi Magyarország érdeke, anélkül, hogy be akarna avatkozni abba a kérdésbe, ki lesz az Egyesült Államok elnöke, mert ez kizárólag az amerikaiakra tartozik, mondta el Orbán Viktor.

Az AFP összefoglalója szerint Orbán beszélt arról is, hogy a menedékkérők érkezése méreg Európára, és hogy Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. Mert nélkülük is tud működni a gazdaság, fenn tudja magát tartani a népesség, mondta még el Orbán.

Orbán szavait dolgozták fel szerda reggelre sorban a legnagyobb hírügynökségek és lapok.

Persze nem csak kritikus hangok születtek. A putyinista propagandasajtó, az RT és a Sputnik lelkesen ugrott Orbán szavaira.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.