Ferenc pápa: Az irgalmasok szíve megnyílik a menekültek előtt

külföld
2016 július 28., 18:42
comments 223

"Az irgalmas szív képes megosztani a kenyeret az éhezővel, és nyitott arra is, hogy befogadja a menekülteket és a bevándorlókat"

mondta a csütörtök délután bemutatott szentmiséjén Ferenc pápa a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón. Imádkozzanak az irgalmasság kalandjáért kérte az egyházfő a fiatalokat, mert ez a kaland

"a hídépítés, valamint a falbontás kalandja, azaz a kerítés- és szögesdrótbontás kalandja."

A Blonia-mezei szertartásra összegyűlt több százezres tömeget arra figyelmeztette Ferenc pápa,hogy meg kell tanulni miként kell

"azok szavát meghallgatni, akiket nem értünk, akik más kultúrákból, nemzetekből jönnek, valamint azokét is, akiktől félünk, mert úgy gondoljuk, hogy bánthatnak bennünket."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.