Rekordmennyiségű ember facebookozik, rekordmagasságban a Facebook részvényárai

gazdaság
2016 július 28., 08:33
comments 104

Soha ennyit nem adtak a Facebook részvényeiért: rekordmagasságban, 123,34 dolláron áll a részvények ára, ami annak tudható be, hogy folyamatosan nő a felhasználók száma, következésképp a bevétel. Mostanra 1,71 milliárdan facebookoznak a Földön havonta és aktívan, ami a 7,4 milliárd földlakót tekintve azt jelenti, hogy minden negyedik ember ott lájkolgat és kommentelget, beleértve a csecsemőket és az aggastyánokat.

Az alapító Mark Zuckerberg mindezt azzal osztotta meg a Facebookon, hogy többen használják a szájtot most, mint ahány ember 100 évvel ezelőtt a Földön élt:

link Forrás

A Facebook a bevételeket tekintve is felülmúlta a várakozásokat: idei 2. negyedéves bevételeit 6,02 milliárd dollárra jósolták, ehelyett 6,44 milliárdot termelt.

A cég tavalyi éves bevétele 18 milliárd dollár körül alakult, ez az éves magyar GDP hatoda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.