28 civilt bombáztak le véletlenül Szíriában

külföld
2016 július 29., 10:07
comments 83

Legalább negyven ember, köztük 28 civil vesztette életét az amerikaiak vezette szövetségesek egyik szíriai légicsapásában, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Központja (OSDH) nevű, londoni központú civil szervezet. Tájékoztatásuk szerint ezzel majdnem egyidőben az ISIS két tucat civilt mészárolt le.

Az OSDH jelentése szerint a szövetséges gépek az ISIS állásait bombázták Aleppó tartományban, az ISIS egyik fellegvárának számító Manbídzstól húsz kilométerre. A legalább negyven halott közül 13-at még nem azonosítottak, így nem tudni, hogy ők fegyveresek vagy civilek voltak. A légicsapásban hét gyerek is életét vesztette.

Ezzel egyidőben az ISIS is mészárolt a környéken, elfoglaltak egy falut Manbídzs közelében, ahol két tucatnyi helyi lakost gyilkoltak meg.

Manbídzs városát most a Szíriai Demokratikus Erők nevű ellenzéki csoport ostromolja. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.