63 forintnyi adósság miatt öltek meg baltával egy indiai házaspárt

India legnépesebb szövetségi állama, Uttar Prades dalit közösségében tört ki vita 15 rúpia, azaz kb. 63 forint adósság miatt. A házaspárt egy felsőbb kaszthoz tartozó fűszeres ölte meg, miután időt kértek tőle, hogy a három gyereküknek vásárolt süteményt később, este fizethessék ki – közölte a rendőrség, ami a férfit letartóztatta.

Ennél valamivel kevesebb pénz miatt öltek meg két embert Indiában

Az eset csütörtök reggel történt, amikor a házaspár munkába tartott, és a fűszeres feltartóztatta őket a pénzét követelve. Üvöltözni kezdett, mire a pár a földek felé próbált menekülni. A fűszeres erre elrohant egy baltáért, üldözőbe vette őket, és lemészárolta őket, a férfinak a fejét is levágta.

A dalit közösség a hír hallatán utakat torlaszolt el, és tüntetni kezdett.

A dalit szótári jelentése maráthi nyelven „elnyomott”, és az indiai kasztrendszerben hagyományosan érinthetetlennek tartott emberek csoportjának önelnevezése, de egyre inkább kiterjed a lajstromba vett törzsekre, és minden hátrányos helyzetű, történelmileg kirekesztett közösségre. (BBC, Wikipedia)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.