Feltörték a Demokrata Párt kampányához használt hálózatot

külföld
2016 július 29., 21:29

A Reuters az ügyhöz közelálló forrásaira hivatkozva írja, hogy széleskörű, hosszabb ideje tartó támadás során feltörték és behatoltak a Hillary Clinton kampányához használt hálózatokba. A legutóbbi támadás pénteken történt, akkor többek a Demokrata Párt adománygyűjtői által használt rendszerbe próbálkoztak betörni. Mivel ezek a támadások komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, az ügyet az Igazságügyi minisztérium is vizsgálja.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen adatokhoz férhettek hozzá, és lophatták el a behatolók, de állítólag Clinton kampánystratégiája nem volt veszélyben. A republikánus elnökjelölt, Donald Trump szerdai sajtótájékoztatóján mondta, hogy

„Oroszország, ha figyelsz, remélem megtalálod azt a 33 ezer emailt, ami hiányzik. Szerintem a sajtónk bőségesen meg fog jutalmazni érte!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.