Fóton tiltakoznak a fiatalkorú menekültek befogadása ellen

POLITIKA
2016 július 29., 09:18
comments 52

"Ez katasztrófa. A város tiltakozni fog" - reagált a Magyar Nemzet érdeklődésére Bartos Sándor, Fót fideszes polgármestere arra a hírre, hogy a kormány hatszorosára kívánja bővíteni a kísérő nélküli, fiatalkorú menekülteket is befogadó gyermekotthon kapacitását.

A döntést Czibere Károly államtitkár említette meg az ország másik felében, Röszkén tartott sajtótájékoztatóján.

Csakhogy erről előzetesen nem értesítették a város vezetőit, akikkel értelemszerűen nem is tárgyaltak róla. Bartos, aki szerint a lakosságtól több panasz is érkezett a fiatalkorú menekültek viselkedésére, most azt ígérte, hogy "a lakosok mellé áll" és tiltakozni fog.

A helyzetre jellemző, hogy a helyi szocialista képviselő, Koncz János Sándor szerint még a városi képviselők se tudják, hogy hányan vannak most az otthonban. Sőt, szerinte most már a képviselőket sem engedik be a gyermekotthon területére. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.