Orbán és Fico választási kampányban átadta, azóta kong az ürességtől a szlovák-magyar gázvezeték

gazdaság
2016 július 29., 12:21
comments 67
Bár Orbán Viktor és Robert Fico 2014 márciusában, a választási kampány részeként átadta a szlovák-magyar gázvezetéket, többszöri csúszás után végül csak 2015 júliusában állították üzembe. Az azóta eltelt egy évben
egyetlen hónapban, idén márciusban használták a csőrendszert,
akkor napi félmillió köbméter gáz érkezett rajta Szlovákiából, írja a Magyar Nemzet. A nullához közelítő kihasználtság a szakértők szerint azzal magyarázható, hogy a gázvezetéket működtető állami cég, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. magas, versenyképtelen árakkal dolgozik.
Így a magyar állam nem csak a 119 milliós eurós építési költséget dobta ki az ablakon, hanem havi, egyes hírek szerint több százmillió forintért egy életképtelen céget is fenntart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.