Erőszakos összecsapások Jerevánban

külföld
2016 július 30., 14:08
comments 15

Még mindig tartanak a zavargások Örményország fővárosában, Jerevánban.

Két hete egy fegyveres túszejtő csoport szállta meg az egyik rendőrkapitányságot, azt követelve, hogy engedjék szabadon a júniusban letartóztatott ellenzéki politikus, Zsirajr Szefiljánt és hat társát.

Péntek este összecsapás tört ki rendőrök és olyan, részben erőszakos tüntetők között, akik kivonulva az utcára a hatóságoktól szintén a politikai foglyok szabadon engedését követelték.

A hatóságok bódító gránátokkal védekeztek a tüntetőkkel szemben, és legalább 165 tüntetőt vettek őrizetbe. Az ütközet során sokan megsebesültek, köztük tüntetők, rendőrök, helyszíni tudósítók is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.