A nagy szökés: 24 napig ízlelgethette a szabadság édes ízét az angol állatparkból megszökött kárpáti hiúz

ÁLLAT
2016 július 31., 13:42
comments 87

Három hétig kószált szabadon és került el több mint 25 neki szánt csapdát a dartmoori állatpark hiúza, amit végül tegnap sikerült befogni egy közeli erdőben.

A Flaviu nevű kárpáti hiúz július 7-én szökött meg az állatparkból, kirágva a faházikója falát. Egy nappal az után szökött meg, hogy elválasztották őt anyjától és apjától egy kenti állatparkban, és átszállították őt Dartmoorba.

Drónnal, rendőrségi helikopterrel, hőkamerával keresték, és az állatpark közeli erdőben csapdákat is felállítottak, hogy elejtsék.

Benjamin Mee, az állatpark tulajdonosa elmondta, hogy Flaviu nem örül a hazatérésének:

„A legfontosabb, hogy biztonságban van. Barátságtalan, de próbálunk keríteni neki egy nőstény hiúzt, hogy legyen társasága.”

link Forrás

A 2 éves vadmacska kóborlása idején megölt 4 bárányt. A gondozói szerint megpróbált hozzászokni a szabadsághoz, és vadászni tanult.

A kutatók 25 csapdát helyeztek el különféle húsfalatokkal, és anyja hangját játszották le, hogy visszacsalogassák. Végül egy 1,5 méteres magas hálócsapdába esett, amiben borjúhús volt a csalétek. Nem messze attól a helytől állították fel, ahol Flaviu utolsó bárányáldozatát elejtette. (Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.