Egymástól függetlenül lövöldöztek páran Austinban

külföld
2016 július 31., 10:38
comments 30

Két, egymástól független lövöldözést vélt elsőre összefüggő esetnek az austini rendőrség. A nyomozás jelenlegi állása szerint valójában a két esetnek nem volt köze egymáshoz, és minden bizonnyal a terrorizmushoz se.

Először helyi idő szerint hajnali 2 óra 17 perckor kezdett lövöldözni valaki a belvárosi 6. utca közepén. Egy szemtanú, aki saját elmondása szerint 15-20 méterre ünnepelte egy barátja 21. születésnapját, három lövésre emlékszik.

"Csak a három lövést, két vagy három lövést hallottuk. Aztán azt, hogy mindenki fut mindenfelé. Mi is csak összekaptuk a barátainkat, és futottunk két háztömböt" - mesélte.

A rendőrség szerint a lövöldözés rendzavarásból indult, amikor a rendzavarók hirtelen fegyvert rántottak és elkezdtek a tömegbe lőni.

A második eset pár perccel később, egy közeli parkolóházban történt, ahol egy fegyveres támadó kezdett lövöldözni. A járókelők lefegyverezték és lefogták, a gyanúsítottat kórházba kellett szállítani.

A hírek szerint a két lövöldözésben legalább egy ember életét vesztette, hármat kórházban ápolnak. (Via KXAN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.