Az első videók az austini lövöldözésről

külföld
2016 július 31., 09:29
link Forrás

Az austini rendőrség tweetben szólított fel mindenkit, akinek vannak felvételei az Austin belvárosában kirobbant lövöldözésről, hogy juttassa el azt a rendőrségnek. Ettől függetlenül az emberek maguktól is elkezdték feltölteni a videóikat, például ezt:

link Forrás

A felvétel a leírás szerint a 6. utcán, közvetlenül a helyszín mellett készült.

Közben előkerültek más felvételek is:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A lövöldözésben legalább egy ember - egy harmincas nő - életét vesztette. Két másik nőt és egy férfit kórházba szállítottak a mentők, akik szerint a sebesültek nagy területen szóródtak szét, még keresik az áldozatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.